Vodič Krnjača

Krnjača se nalazi blizu tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH, na putu od Priboja do Pljevlja.

Kada se putuje od Novog Sada preporučujem sledeću putanju:

Novi Sad-Šabac-Valjevo-Bajina Bašta-Mokra Gora (granica sa BiH)-Uvac-Ustibar i odatle se dalje nastavlja put do Krnjače. Kada se ide ovim putem ne ulazi se u Priboj. Priboj i ulazak u Srbiju ostaje sa leve strane, a put dalje savija desno i nastavlja da ide kroz BiH. Krnjača je od Priboja udaljena 30-ak km. Na 20-ak km posle Priboja ulazi se u kanjon Šjutjeske, a 10-ak km posle kanjona dolazi se do Krnjače. Sa leve strane se nalazi tabla za Krnjaču i tabla za kamp.

Kada se putuje od Beograda preporučujem sledeću putanju:

1.  Ide se Ibarskom magistralom do Prijepolja. Od Prijepolja…bice ubaceno naknadno!!!

2. Ide se Ibarskom magistralom do Užica. Posle Užica se produžava do Mokre Gore. Od mokre gore je isti piut kao i kada se kreće iz Novog Sada.

KRNJACHA OPEN CHALLANGE 2011

Kada se dodje do Krnjače sa glavnog puta (put koji vodi ka Pljevljima) skreće se levo na sporedni put koji je asfaltiran nekih 200m, nakon kojih put prelazi u makadam. Posle 1km vožnje po makadamu dolazi se do kapije sa desne strane od koje dalje vodi zemljani put (oko 500m) do kampa. Ovaj put je dosta strm i put nije još skroz stabilan.

Penjalište je od kampa udaljeno oko 100m. U pitanju je stena visine 10-15 m. Na ovoj steni održano je takmičenje 2011. godine. Stena je dobrog kvaliteta i nudi penjanje različitih težina (od 5b do 7c+, ali ima još projekata).

Kamp i penjalište se nalaze na privatnom posedu i poželjno je kontaktirati vlasnika zamlje pre odlaska tamo. Kampovanje van kampa je zabranjeno pošto se područje nalazi u pograničnoj zoni, a i veći deo zemlje se nalazi na privatnim posedima. U samom kampu ima vode za piće. Najbliža prodavnica je udaljena oko 20 km, tako da sve potrepštine treba poneti sa sobom (naravno da se pivo može naći i bliže).

Stena je južno orijentisana i ceo dan je na suncu, ali se može penjati u prepodnevnim i poslepodnevnim satima. U vreme kada je dan najtopliji, osveženje se može potražiti u obližnjem potoku gde je temperatura niža za 10-15 stepeni.

KRNJACHA OPEN CHALLANGE 2012

Nakon ulaska u kanjon i nakon što se pređe kameni most, vozi se još oko 200m i sa desne strane se nalazi mali parking. Kada se od parkinga krene nazad prema mostu nailazi se na stazu sa desne strane  koja vodi uzbrdo do stene. Potrebno je oko 5 minuta od parkinga do stene. Stena je severno orijentisana i u toku celog dana se nalazi u hladovini, tako da je moguće penjati ceo dan u toplim letnjim danima. Preporučuje se penjanje u letnjem periodu pošto je u rano proleće i kasnu jesen dosta hladno.

KOC 2011

Krnjača Open Chalenge 2011

KOC 2012

Krnjača Open Chalenge 2012

RocketTheme Joomla Templates